Зашто би већ данас требало да упишете мастер студије

Пословно окружење 21. века захтева од запослених људи, али и оних који су још увек у фази школовања, да размишљају шта би био следећи корак у њиховом академском усавршавању. Мастер студије су најчешћи избор великог броја свршених студената основних студија, али и оних који су одлучили да на овај начин развијају своју каријеру. Разлога да и ви упишете мастер студије већ данас има много, а ми вам у даљем тексту представљамо неколико најважнијих и откривамо зашто је баш сада прави тренутак за овај корак.

2018-MPEI-800x450-800x445

Седам предности које пружа мастер диплома:

 

1.

 

Повећава конкурентност на тржишту рада

 

Приликом конкурисања за посао, мастер диплома високе школе може вам дати предност у односу на друге кандидате, чак и када се мастер диплома у конкретном конкурсу не тражи експлицитно. Када уђете у ужи избор за радно место, мастер диплома је оно што вашу позицију побољшава и потенцијалном послодавцу указује да пред собом има озбиљног кандидата, компетентнијег од осталих и спремног да се темељно посвети сваком задатку.

2.

Доноси бољу зараду и бржи пословни напредак

Захваљујући вештинама и знањима које стекнете на мастер студијама, послодавац ће у вама препознати стручњака кога ће лакше запослити или ће се лакше одлучити за ваше унапређење. Било да мастер диплому стекнете пре иницијалног запослења или након њега, ново звање пружа могућност за повећање плате.

Уколико је већ поседујете приликом запошљавања, мастер диплома даје вам бољу преговарачку позицију о условима запослења, висини плате и осталим бенефицијама, али и сигурност да знате колико ваш рад вреди и на основу тога га цените. Осим компетенција, озбиљни послодавци веома уважавају самосвест и реалну процену сопствене вредности, а мастер диплома вам даје пуно право да учествујете у формирању цене свога рада.

Ако пак мастер диплому стекнете у току рада на одређеној позицији, ново звање и преузимање нових задужења у складу са њим отварају вам и нове преговарачке могућности и реално повећање шансе за већу плату.

3.

Усавршавање постојећих знања и вештина

Било да сте већ запослени и да сте током свог пословног живота увидели да би вам неко додатно, усмереније знање добро дошло у обављању тог посла или да сте тек са реалним запослењем открили да бисте се најрадије бавили нечим другим, мастер образовање вам омогућава надоградњу или потпуни пословни заокрет у ком год правцу ви то желите. Ма којим занимањем да се данас бавите, показује се да је пласман ваших услуга или производа на интернету неопходан да би ико знао да постојите и радите и обратио пажњу на ваше залагање и оно што нудите.

4.

Повећава компетентност и видљивост вас као специјализованог стручњака

Звање мастера значи да сте се специјализовали за одређену област и стекли практичне вештине које ће вам омогућити сналажење у реалним пословним условима, што је сваком озбиљном послодавцу најважнија компетентност кандидата.

Статистика показује да се основне студије уписују зато што је то данас подразумевани фактор при запошљавању, па се често дешава да оне нису одраз наших правих жеља, тежњи и циљева, већ само ставка у CV-ју и први корак ка пословном животу какав смо за себе замислили. У односу на основне, мастер студије су усмереније и специјализоване на ужу област, а уписују их само они који су свесни свих бенефита које са собом ово ново звање носи.

5.

Омогућава боље пословне контакте

Мастер студије нису само диплома, оне су пут ка успеху, али пут на коме срећете бројне успешне људе. Осим професора, ментора и других едукатора, на овом путу упознајете и колеге са којима имате слична професионална интересовања и са којима ћете сутра врло вероватно радити. Ако не у истој компанији, једни другима постаћете партнери или чак конкуренти. Ту се рађају односи које треба неговати и у каснијем пословном животу. Анализе показују да су управо мастер студије биле пресудне да би се колеге са студија уортачиле и отпочеле заједнички пословни подухват, некад чак и са професорима који су им били ментори на мастер студијама.

6.

Доприноси личном развоју

Свако уписивање мастер студија показатељ је да сте добро промислили шта желите од живота и да сте спремни да у том циљу искорачите из своје зоне комфора. Психолози и животни тренери стално указују да је управо овај искорак пут ка личном развоју који води стабилнијем и испуњенијем животу. Истраживања показују да повратак учењу, чак и после дуже паузе, позитивно утиче на квалитет живота појединца, а сваки положени испит на мастер програму додатно јача самопоуздање и жељу за сталним, доживотним усавршавањем.

7.

Инвестиција која брзо доводи до циља

Последњи, али не и најмање важан разлог за уписивање мастера одмах јесте исплативост ове инвестиције. Одлична могућност коју нуди мастер програм је да ове студије не трају дуго, свега две године. Дакле, за две године, уз прикупљање свих важних информација, контаката и других бенефита за то време, постајете стручњак који ће све уложено врло брзо моћи да поврати кроз проналажење посла захваљујући стеченим компетенцијама.

Овај унос је објављен под УПИС. Забележите сталну везу.

Оставите одговор