Алумни

Одсек за пољопривредно-пословне студије и туризам Академије струковних студија Шабац је значајна образовна институција у Шапцу, у Мачванском региону и шире.

С обзиром да сте стекли диплому наше Академије, позивамо вас да постанете члан Aлумни заједнице и још више допринесете развоју ове високошколске установе.

Реч „alumni потиче од латинске речи alumnus“ , што значи старатељство или штићеник и Алумни је уобичајени назив за бивше студенте неке високошколске установе или академије, који остају повезани с њом. Алумни заједнице имају дугу историју, али су се модерни концепти развили у САД-у крајем 19. века и почетком 20. века. Прве алумни асоцијације основали су амерички универзитети како би одржавали везе са бившим студентима и подржавали своје Alma Mater. Идеја се проширила на школе и факултете широм света, па су алумни заједнице постале важан део многих образовних институција. Алумни заједнице су распрострањене широм света, а неки универзитети и академије имају баш дугу традицију оваквих удружења која не само да одржавају контакте међу бившим студентима, већ често пружају подршку кроз различите програме, менторство и друге активности. Након завршетка студија на Академији струковних студија Шабац – Одсек за пољопривредно-пословне студије и туризам, отвара вам се могућност да постанете део Алумни заједнице Академије. Циљ заједнице је одржавање контаката са свршеним студентима и јачање пословних и друштвених веза међу бившим студентима Академије. На тај начин наши студенти могу проширити своје везе и стварати нова познанства, редовно се информисати о свим актуелностима на Одсеку и Академији, као и у окружењу, кроз међусобна дружења, размену контаката, искустава и знања.

Са задовољством вас обавештавамо да је у току процес оснивања Алумни заједнице, као добровољне асоцијације студената који су одбранили Завршни рад или завршили мастер на Академији струковних студија Шабац. Позивамо вас и надамо се да ћете са ентузијазмом прихватити учешће у креирању што веће мреже студената и тако постати члан Алумни заједнице.

Циљ Алумни заједнице укључује:

  • Одржавање контаката са бившим колегама, повезивање са другим алумнијима и проширивање професионалне мреже. Везе које сте створили током студија могу бити од непроцењиве важности у вашој професионалној каријери, а кроз Алумни заједницу можете одржавати и проширивати своју мрежу контаката.
  • Повезивање свих бивших студената кроз подршку, дружења, размену искустава и савета.
  • Развијање сарадње између Академије и компанија или организација у којима раде бивши студенти.
  • Сарадња Академије и привредних друштава у којима раде бивши студенти у циљу привлачења пажње потенцијалних послодаваца на запошљавање будућих стручних кадрова.
  • Размена стручних и пословних информација међу члановима Алумни заједнице, кроз различите активности, где постоје многе прилике да се осећате као део заједнице.
  • Промоција, унапређење и повезивање активности Академије и пословне заједнице.
  • Сарадња са другим Алумни организацијама из земље и региона.
  • Пружање подршке будућим студентима и допринос развоју и успеху садашњих студената, јер ваше знање, искуство и везе могу имати велики утицај на будуће генерације студената.
  • Саветодавна подршка свршеним студентима за унапређење рада и спровођење ефикаснијег научно-истраживачког рада на Академији.

Сада када као свршени студенти развијате свој животни пут и тражите свој професионални пут или га можда већ имате, сачувајте у себи осећање припадности овој средини из које сте поникли.

Одржите везе са својим пријатељима, колегама и целокупном академском заједницом.

Са великим задовољством вас зато позивамо да приступите Алумни заједници која омогућава да се повежемо и да остваримо и унапредимо научну, стручну, образовну и личну сарадњу.

Без обзира да ли сте дипломирали ове године или пре више година, стало нам је до вашег професионалног и личног развоја.

Желимо да знамо о вашем напретку, а да ви будете информисани о напредовању и развоју Одсека и Академије.

Члан Алумни заједнице треба да постанете јер сте још увек део Академије и Одсека и увек ћете то и бити!

Чланство је бесплатно и отворено је за све свршене студенте основних и мастер струковних студија.

Помозите да се оснажи сама мрежа алумниста и да се умреже различите генерације.

Подстицање сарадње између Одсека академије и привредних друштава и организација у којима сте запослени је веома важно и на обострану корист.

Попуните приступницу на сајту Одсека још данас, требаће вам свега пар минута.

Придружите нам се у одржавању  веза између генерација студената, како бисмо неговали квалитетне односе и градили заједно бољу будућност, а самим тим  и пружали подршку развоју нашег Одсека.

НЕ ЗАВРШАВА СЕ СВЕ ДОДЕЛОМ ДИПЛОМА!!!

ПРИДРУЖИВАЊЕ АЛУМНИ ЗАЈЕДНИЦИ ЈЕ ОДЛИЧАН НАЧИН ДА ОСТАНЕТЕ ПОВЕЗАНИ И ПОКАЖЕТЕ СВОЈУ ЛОЈАЛНОСТ.

Срдачан поздрав,

(алумни координатор)

Одсек за пољопривредно–пословне студије и туризам

Академија струковних студија Шабац

Списак запослених студената (алумниста) можете видети на овој страници.